Majka, beba, porodilja, porodilište
Shutterstock
Majka, beba, porodilja, porodilište

Shutterstock

Majka, beba, porodilja, porodilište, Foto: Shutterstock

Britanka Toni Rodes koji živi u blizini Basildona, u Eseksu, primetila je da njena beba - sedmonedeljni Curtis izgleda "uznemireno" i da njegov plač zvuči drugačije nego inače.

Osim toga, bio je izuzetno umoran pa se čak ni u snu nije vrpoljio kao što je to redovno radio prije, prenosi The Sun.

Ujutro je primetila kako su mu se na koži pojavile mrljice, dok je jedno oko bilo natečeno i suzilo je. Takođe je imao blagi kašalj i povremeno je kijao.

Zabrinuta mama, zajedno sa suprugom Kenom, odlučila je da povede Curtisa kod pedijatra. Lekar je rekao da mu je telesna temperatura povišena, a kako mu je i puls bio ubrzan, posumnjao je čak i na sepsu.

Dali su mu antibiotike i od porodice je zatraženo da ostane u bolnici 48 sati dok su čekali rezultate nekih rezultata krvi.

Dva dana nakon toga Curtisu se stanje poboljšalo, ukupno je dobio tri injekcije antibiotika i poslat je kući.

- Rekli su nam da treba da pazimo i da posmatramo promene na sebi. Ken i ja nismo iskusili ništa od tipičnih simptoma za koje smo čuli, kao što su glavobolja, gubitak mirisa, bol u grlu i vratu. Jedino što smo osećali je bio umor - ispričala je.

Dodala je kako dele svoju priču da bi upozorili druge roditelje, ali ih i uverili da će sve biti u redu ako se njihova deca zaraze.

Nakon brojnih reakcija, Toni se zahvalila svima na brizi i podršci. Najčešće pitanje koje su joj postavljali bilo je "Kako se Curtis zarazio?".

Temperatura je bebi sada normalna, a kašalj mu zvuči prigušeno i suvo. Plačljiv je više nego inače te češće puni pelene, ali osim toga sve je O. K.

Doktori su nas uverili kako će sve biti u redu s njim, međutim ako primetimo da mu nedostaje dah treba da ga hitno odvedemo u bolnicu.

- Vidite li ove simptome kod svoje dece, reagujte i nazovite lekara - savetuje svim roditeljima Toni.