Emanuel Makron
EPA/IAN LANGSDON
Emanuel Makron, Foto: EPA/IAN LANGSDON

Britanski brodovi naoružani su topovima i mitraljezima i patrolitaju kanalom nakon što je Pariz juče upozorio da bi mogao da isključiti struju do ostrva - koje se uglavnom snabdeva podmorskim kablom.

Do takvog razvoja je došlo nakon što je Džerzi prošle nedelje odlučio da izdaje dozvole za ribolov francuskim brodovima na osnovu novog sistema, odnosno da su imali pravo na ribolov i pre Bregzita, prenosi BBC. Francuski ribari, koji tvrde da su im prava nepravedno ograničena, najavili su protestnu blokadu luke Sent Helijer brodovima.

Džoš Diring, ribar sa ostrva Džerzi kaže da je bio zapanjen prizorima, rekavši da su prizori oko luke Sent Helijer izgledali "poput invazije".

David Selam, šef pomorske flote Normandije i Bretanje, izjavio je da veruje da je Džerzi preuzeo "ekstreman potez kojim želi da smanji francuski pristup ribolovu i profitira od Bregzita".

Rekao je:

- Spremni smo za rat. Ako je potrebno, možemo Džerzi da bacimo kolena!

Komentari (5)

Perica

06.05.2021 11:24

Pa iskreno ja bih voleo da se poubijate malo da i vi osetite ono što smo mi pretrpeli od vas!

beba

06.05.2021 12:28

Kuda ide ovaj svet? Svi bi u rat...

bager

06.05.2021 18:35

@beba - Komercijalni rat a ne vojni ,,babo.ebac ne bi krvoprolice i onako ga imaju francuzi dovoljno u svojoj zemlji,,,,cudna stvar mukarcima se sudi za neka davna " silovanja " a gospodja Brizit mirno seta niko ni ne upire prstu nju za pedofiliju i preljubu muzu iza ledja

XXL

06.05.2021 16:50

Samo Napoleon fali i eto vekovnog antagonizma između gala i anglosaxonaca.

Viljem Osvajač

06.05.2021 17:30

A sad pravo za Hejstings!