Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da će vršiti pritisak na SAD da tokom samita G7 u Bijaricu potpišu povelju o biološkoj raznovrsnosti.

- Razgovarali smo o raznovrsnosti. Prvi put, na ovom samitu G7, potpisaćemo povelju za bioraznovrsnost. Posvećeni smo tome i svi će potpisati - rekao je Makron.

Na pitanje novinara da li tu spadaju i SAD, Makron je odgovorio da je to realno pitanje i da će izvršiti pritisak.

Predsednik Vučić sutra u Predsedništvu povlači neočekivani potez - Daću sve od sebe! On je naš ponos!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 23.08.2019. 16:25 - 23.08.2019. 17:07 Neverovatno! Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra profesora Stojana Radenovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Prof.

On je naglasio da će povelju potpisati i Indija, što je veoma važno.

Francuski predsednik je najavio da će klima, globalno otopljenje i bioraznovrsnost biti u vrhu tema samita.

Nakon susreta sa naučnicima iz Međuvladinog panela o bioraznovrsnosti u maju ove godine Makron je najavio da će pitanje bioraznovrsnosti izneti na samitu G7.

Pročitajte još:

Francuski predsednik je tada izjavio da će njegova administracija tražiti povećanje oblasti prirode pod zaštitom te da će preduzeti budžetske i poreske mere za podršku bioraznovrsnosti.

IPBES koja okuplja 130 država, uključujući SAD, Rusiju i Kinu u svom izveštaju objavljenom u maju upozorava da je ugroženo milion životinjskih i biljnih vrsta zbog čovekove bezobzirne težnje za privrednim rastom.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina