Emanuel Makron
AP/Philippe Wojazer
Emanuel Makron

AP/Philippe Wojazer

Emanuel Makron, Foto: AP/Philippe Wojazer

 

* Francuski predsednik Emanuel Makron dao je dramatičan intervju za "Ekonomist"

* U njemu je tvrdio da je NATO na samrti

* Za Evropu je rekao da je na rubu ponora

Makron je u intervjuu za list upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na Sjedinjene Države, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

Pročitajte još:

- Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na rubu ponora - kazao je Makron pa dodao kao Evropa mora da počne da strateški razmišlja o samoj sebi kao o geopolitičkoj sili.

Tajanstvena jedinica VCG prvi put u javnosti

Printskrin

Foto: Printskrin

U protivnom Evropa više neće kontrolisati vlastitu sudbinu, rekao je Makron.

Amerika bombardovala Japan! F-16 izručio smrtonosni tovar na selo, pokrenuta hitna istraga!

AUTOR: RT; D.K. DATUM I VREME: 07.11.2019. 09:17 Užas! F-16, Foto: printscren youtube Američki avion F-16 najverovatnije je greškom izručio bombe tokom vežbe iznad Japana, kada je ispustio lažnu municiju kilometrima daleko od mete. Uređaj je kasnije pronađen i vraćan sa poseda lokalnih meštana.

Makron dodaje kako su do sada Amerika i Evropa delile interese, te da se on neumorno trudio da održi dobre odnose s predsednikom Donaldom Trampom. No, smatra kako Amerika po prvi put ima predsednika koji "ne deli našu ideju o evropskom projektu" i da su, čak i ako Tramp ne pobedi na sledećim izborima, istorijske tekovine učinile svoje i razdvojile stare saveznike.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"