Džo i Ešli Bajden
Twitter/printscreen
Džo i Ešli Bajden, Foto: Twitter/printscreen

Uoči inauguracije Džoa Bajdena za novog predsednika SAD-a, njegova kći Ešli Bajden dala je poprilično detaljan intervju za "Today Show", osvrnuvši se na samu inauguraciju, karaktere svojih roditelja pa i bivšu prvu damu Melaniju Tramp.

Rekla je da njena majka Džil Bajden, koja će naslediti Melaniju, nije bila pozvana u Belu kuću na razgledanje od strane prve dame, a kako to nalaže američka tradicija još od 50-ih godina prošlog veka.

- Melanija ni u jednom trenutku nije kontaktirala Džil. Mislim da, na veliku žalost, neće biti tradicionalnog protokola, no, ako oni tako žele, u redu je - rekla je Ešli.

A onda se Ešli u svom intervjuu osvrnula i na ličnost svoga oca, predsednika Sjedinjenih američkih država.

- Moj je otac izuzetno empatičan i ima sposobnost da prepozna bol, da oseti tuđu bol i da uteši. Isto tako, dao je jasno do znanja da mu je porodica najvažnija na svetu. U našoj porodici postoji pravilo kojeg se i dalje svi pridržavamo, a to je da bez obzira gdje se otac nalazi, bez obzira s kime je na sastanku, ako ga neko od dece nazove, on će prekinuti sve kako bi se javio - rekla je Ešli Bajden.

STRAHUJE ZA OCA

Džil, s druge strane, kazala je, drži oca čvrsto na zemlji.

- Ona će ga uvek podsetiti da je zaboravio izneti smeće. Čak i jutros mu je napomenula da je zaboravio oprati činiju nakon što je pojeo žitarice - simpatično je ispričala Ešli.

S obzirom na nedavne nasilne proteste na Kapitolu, ćerka Džoa Bajdena strahuje za sigurnost svog oca na inauguraciji, ali veruje da će Tajna služba odlično odraditi svoj posao.

Za razliku od Ivanke Tramp koja je radila kao savetnica Donalda Trampa, Ešli ne namerava da preuzme tu ulogu. Ipak, to što je ćerka američkog predsednika iskoristi će za dobrobit američkog naroda - zalagaće se za socijalnu pravdu i mentalno zdravlje svih građana.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: