Lukašenko
Tanjug
Lukašenko

Tanjug

Lukašenko, Foto: Tanjug

Upozorenje za lekare 

Lukašenko je istakao da je to pitanje pod njegovom ozbiljnom kontrolom i pozvao lekare i činovnike da se protiv širenja korone bore staloženo i bez „histerije“.

Apel biznisu da se „mrdne“: Ko hoće da radi – nađe način

Lukašenko je skrenuo pažnju na to da beloruski biznis ne treba da se oslanja samo na podršku države u uslovima pandemije, već da treba i sam da se „mrdne“ u potrazi za poslom.

„Treba podržati one kojima je podrška potrebna i koji su se sami pokrenuli. Potrebno je da ljudi i sami traže posao, a ne da se isključivo nadaju pomoći sa strane“, rekao je on.

Kao jedan od primera uzeo je poslovanje restorana, koji je pohvalio rekavši da su se prusmerili na kućnu dostavu i dodao da „oni koji hoće da rade, nađu način“.

I drugi primenjuju metodu Belorusije

Lukašenko se osvrnuo i na način reagovanja Belorusije na novi virus korona, rekavši da su i druge države već upotrebile belorusku metodu, koja je, kako on kaže, već urodila plodom.

„Situacija u Belorusiji je trenutno podnošljiva u pogledu virusa i drugih bolesti. Ne pričamo da je kod nas sve dobro i da smo uhvatili Boga za bradu. Nipošto. Međutim, metoda koju primenjujemo već treći mesec, daje rezultate“.

On je dodao da su se i druge zemlje ugledale na Belorusiju i primenile njenu metodu.

Prema poslednjim podacima, u Belorusiji je od virusa korona obolelo 23.906 osoba, a preminulo je 135 osoba.