Kanada
screenshoot/Twitter
Kanada, Foto: screenshoot/Twitter

Policija u Kanadi potvrdila je u sredu da su beživotna tela Bryera Schmegelskog (18) i Kama McLeoda (19) pronašli pored rike Nelson u provinciji Manitoba, oko 3.300 kilometara istočno od mesta zločina u Britanskoj Kolumbiji. Ta vest stiže nakon informacija od pre nekoliko dana prema kojima su uz spomenutu reku pronađeni predmeti koji su se dovodili u vezu s mladim beguncima. Leševi su otkriveni samo nekoliko kilometara od zapaljenog vozila koje su koristili.

Podsetimo, Schmegelsky i McLeod su brutalno likvidirali Australijanku Chynnu Deese (24) i njenog partnera, američkog državljanina Lucasa Fowlera (23), koji su obilazili svet nakon što su ljubavnu priču započeli negde na jadranskoj obali. Njihovo putovanje prekinuto je u divljini Kanade: ubijeni su iz vatrenog oružja. Tela mladog para pronađena su pored zaustavljenog plavog Chevrolet kombija iz 1986. kako leže uz auto pu Alaska Highway, turističke atrakcije s prirodnim termalnim izvorima u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Kamera na benzinskoj pumpi snimila ih je kako se grle i ljube. Dva dana kasnije bili su mrtvi.

PROČITAJ JOŠ:

Pet dana kasnije, u petak 19. jula, pronađeno je i telo Kanađanina Leonarda Dycka (64) skoro 500 kilometara dalje od prvog mesta zločina. I za Dyckovo ubistvo optuženi su tinejdžeri. Policija je prvo mladi par vodila kao nestale, a onda je 23. jula objavila da su za njihovu smrt osumnjičeni Kam McLeod i Bryer Schmegelsky, obojica s Vancouver Islanda, ostrva koje pripada kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Sumnja se da su oni ubili i 64-godišnjeg Dycka, profesora botanike na Univerzitetu Britanska Kolumbija. U blizini njegovog tela pronađen je zapaljeni kamper, kojeg su, smatra policija, koristili odbegli mladići.

U nekoliko nedelja potraga za mladićima razvukla se na područje dugo 3.000 kilometara, od Britanske Kolumbije gde su pronađena tela ubijenih do Manitobe na severu, gde su se ovih dana pojavili tragovi nestalog para tinejdžera. Potraga je okončana pronalaskom njihovih mrtvih tela.

Zasad nije poznato na koji način su okončali živote, a motivi koji su ih nagnali na tri mučka ubistva možda nikada neće biti razjašnjeni.

Dvojica tinejdžera prijatelji su iz detinjstva. Odrastali su u Port Alberniju, gradiću od 18.000 stanovnika na Vancouver Islandu u Britanskoj Kolumbiji. Na internetu su se predstavljali kao pripadnici krajnje desnice, jedan je pozirao u nacističkoj uniformi. Njihovi profili na internetu miks su krajnje desne ideologije, seksualno eksplicitnih manga crteža, preneo je Globe and Mail. “Biće mrtav danas ili sutra, znam to”, rekao je Alan Schmegelsky za svoga sina...

Istražitelji veruju da su Chynna i Lucas ubijeni u noći s nedelje na ponedeljak 15. jula, između 4 i 8 sati ujutro. Putovali su po svetu, i totalno uživali u životu. “Volela je suncokrete, volontiranje, putovanja, ljude, životinje. Volela je sve”, opisala je ubijenu devojku majka Sheila. Lucas je radio na farmi u Kanadi i Chynna mu je došla u posetu, što su hteli iskoristiti za još jedno putovanje, makar unutar kanadskih granica. Pokvario im se kombi i Lucas ga je popravljao. Bili su dobre volje, napravili su piknik dok su čekali da se motor osuši, ispričala je svedok Sandra Broughton.

Haradinaj u suzama! Ubijena majka, stravičan zločin u Prizrenu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 12:19 Dielza je obaveštenje o tome da joj je majka ubijena podelila preko društvenih mreža. najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Sinoć oko 23 sata u Prizrenu stariji muškarac ubio je svoju suprugu, posle svađe.

Curtis i Sandra Broughton turisti su koji su verojatno poslednji videli dvoje mladih pre nego što će izgubiti život. U nedelju 14. jula vozili su se Alaska Highwayjem na putu kući nakon obilaska Liard Hot Springsa. Zaustavili su se na putu oko 15:20 da bi videli treba li pomoći mladom paru koji je nešto prčkao oko plavog kombija. Bili su sretan, nasmejan par, kaže Sandra Broughton. Nisu bili previše zabrinuti zbog kvara na starom Chevroletu.

“Dečko je znao što radi, imao je poverenja da će sve ispasti OK”, prenela je Sandra. Druga svedokinja, Alandra Hull, ispričala je da je videla par kako raspravlja s bradatim muškarcem koji je delovao frustrirano. Radnik na održavanju puteva Trevor Pierre otkrio je telo mlade Amerikanke u jarku pored puta, a pet metara dalje bio je njen dečko, takođe mrtav. Prozor na plavom kombiju bio je razbijen. “Ne znam kako bilo ko može živeti sam sa sobom nakon što je učinio ono što sam video”, rekao je zgroženi Trevor Pierre.

BONUS VIDEO: