Terorista ISIS-a
Facebook/Printscreen
Terorista ISIS-a

Facebook/Printscreen

Terorista ISIS-a, Foto: Facebook/Printscreen

Libijska vojska je uhvatila jednog od najopasnijih sirijskih operativaca ISIS-a. Libijska nacionalna armija (LNA) objavila je hapšenje sirijskog državljanina Mohamada al-Ruvaidanija, za koga je rečeno da je "jedan od najopasnijih operatera ISIS-a iz Sirije."

Prema portparolu LNA Ahmadu Al-Mismariju, libijska vojska je zarobila Al-Ruvaidanija dok su se borili sa snagama Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) koju podržava Turska, na frontu u Tripoliju.

Al-Mismari je rekao da se Al-Ruvaidani borio u Libiji "pod podrškom turske obaveštajne službe kao Emir iz Levantske legije", napomenuvši da se on bori u redovima Vlade nacionalnog sporazuma.

Medijski kanal Libijske nacionalne armije (LNA) objavio je video snimak na kojem je operativac ISIS-a; gde se vidi trenutak kada su ga snage LNA uhvatile.

Nije jasno kada je Al-Ruvaidani otišao u Libiju, ali s obzirom na nedavni dolazak velikog broja militanata koje podržava Turska, verovatno je da se pridružio frakciji Slobodne sirijske vojske (FSA) pre odlaska u severnoafričku državu.