LEDENA TERAPIJA Beba je prestala da diše, a onda su lekari počeli da je ZAMRZAVAJU

Tek rođeni Simon Minvel dobio je drugu šansu za život kada su ga lekari spasili tako što su ga umotali u specijalno ćebe i spustili mu telesnu temeperaturu na samo četiri stepeni Celzijusovih.

Minvel, koji danas ima šest meseci, prestao je da diše samo 90 minuta nakon što je došao na svet ali je spasen nesvakidašnjom lekarskom akcijom, koji su ga bukvalno zaledili.

Bila su potrebna tri pokušaja reanimacije pre nego što su pluća malog Simona ponovo počela da rade bez pomoći medicinske opreme. Ali, za njegov spas zaslužna je malo poznata terapija koja je osmišljena da ohladi telesnu temepraturu beba kako bi se zaustavili napadi.

 

U početku je sve delovalo u redu, ali je ubrzo prestao da diše i lekaru su počeli sa reanimacijom.

- Trebalo je šest minuta da mu se srce ponovo pokrene - rekla je njegova majka, piše britanski "Miror".

LUTKA KOJA ZBUNJUJE CEO SVET Iza modela žene koji 90 godina stoji u izlogu krije se JEZIVA MISTERIJA (FOTO, VIDEO)

Stanje je bilo ozbiljno i morali su da ga prevezu u obližnju specijalističku bolnicu. Čim su ga ubacili u vozilo počeli su da proces hlađenja koji je trajao 72 sata.

PROMENA NA VRHU Grad sa HILJADAMA SRBA zvanično je NAJBOLJI ZA ŽIVOT, a na listi se našao i Beograd

Tretman, poznat i kao terapija hlađenjem, je relativno nova metoda koja se koristi kod beba koja imaju ozbiljan nedosatak kiseonika u telu. Njihova telesna temepratura se spušta kako ne bi došlo do oštećenja mozga.

BITKA PLEMIĆA ZA BOGATU OBALU Nemački naslednik traži od Francuske STOTINE MILIONA EVRA jer je njegovoj porodici ODUZELA TRON

Beba se stavlja u vodonepropusno ćebe u kojem cirkuliše hladna voda i spušta temepraturu tela na 33 stepeni tokom 72 sata. Do 2014. godine nije bilo načina da se ovakvo stanje kod beba promeni.

Simon je u bolnici proveo ukupno mesec dana. Kako bi se zahvalili, njegovi oditelji Džejms i Helen, prikupljaju novac koji će donirati ustanovi u kojoj je Simon spasen.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi