Miroslav Lazanski
Printscreen: Youtube
Miroslav Lazanski

Printscreen: Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen: Youtube

 

 Izrael ništa ne prepušta slučaju i mere obezbeđenja su ogromne, kaže vojno-politicki komentator Miroslav Lazanski povodom sukoba, ali i pretnji koji su u pojasu Gaze pojacani uoči "Evrosonga", do čijeg je održavanja u Tel Avivu ostalo samo osam dana.

PRVO CILJANO UBISTVO KOMANDANTA U POSLEDNJIH PET GODINA Izrael ubio vođu Hamasa! Na fotografiji sa lica mesta vidi se sve!

Iako je Islamski džihad otvoreno zapretio da ce poremetiti održavanje "Evrosonga" i kao metu izmedu ostalog odredili glavni izraelski aerodrom kod Tel Aviva "Ben Gurion" Lazanski za RTS kaže da još nijedna raketa nije pala u blizini aerodroma.

Lazanski kaže da su izazovi veliki, ali da su zbog dolaska velikog broja posetilaca i turista mere obazbedenja ogromne.

 

Prema njegovim recima, izraelska obaveštajna služba Mosad je angažovana u punom kapacitetu kod ovakvih manifestacija.

"Nisu problem samo oni koji dolaze, ali u Izraelu živi i oko 800.000 izraelskih državljana arapskog porekla a nikada ne možete da iskljuciti ni sulude namere nekog pojedinca koji nigde nije opserviran i evidentiran. Ipak, Mosad je ozbiljna služba koja ništa ne prepušta slučaju i ubeđen sam da će sve preduzeti da ne dode do incidenata", naglašava Lazanski.

On objašnjava i da je sve što se dešava problem koji je star 70 godina.

NJU NIKO NIJE OČEKIVAO Ona je ispratila Nevenu Božović na Evrosong, poklonila joj neobičan poklon i uputila reči koje će vas RASPLAKATI (FOTO, VIDEO)

"Gaza je mali pojas izmedu Egipta i Izraela. Dok je tamo bio glavni Fatah, Izraelci su i mogli da se nešto sa njima dogovaraju. Sada kada je Hamas i ID imaju problem, jer na teritoriji Gaze imate i proizvodnju raketa. Americko priznanje Jerusalima za glavni grad kao i da je Golan izraelska teritorija samo je pospešilo tenzije, a arapske države nikada nisu sklopile primirje sa Izraelom", objasnio je Lazanski.

Kada je rec o preporuci da se u ovom periodu izbegava odlazak u Izrael, Lazanski kaže da vecina država izbegava takve preporuke.

"Ima dosta obzira prema Izraelu i Jevrejima zbog svega što su doživeli u Drugom svetskom ratu i nijedna zemlja nece da rizikuje pogoršanje osnosa sa Izraelom time što će da ograničava svoje gradane da idu u Izrael", rekao je Lazanski.