SREĆNICA Kupila dijamantski prsten na buvljaku za samo 1.200 dinara!

Žena je bila ubeđena da je kupila bižuteriju, a onda je usledio šok!

Prsten sa dijamantom dragim kamenom Verenički prsten
Sa dijamantskim prstenom prala sudove, Foto: Shutterstock

Dijamantski prsten, koji je kupljen za samo 10 funti na buvljaku pre 30 godina, na aukciji u Sotbiju mogao bi da dostigne cenu od 350.000 funti.

Žena koja ga je prvobitno kupila verovala je da je "ovaj neobično veliki prsten" bižuterija kada ga je pronašla u Ajlvortu, u zapadnom Londonu osamdesetih godina prošlog veka.

Ne znajući da se radi o 26-karatnom belom prstenu u obliku jastuka iz 19. veka, vlasnica ga je nosila decenijama, čak je i prala sudove sa njim.

Direktor odeljenja za nakit ove aukcijske kuće Džesika Vajndam rekla je da je vlasnica prsten nosila svaki dan, pa i u kupovinu.

"Prsten je kupljen kao bižuterija, niko nije imao pojma koliko vredi", rekla je ona.

Nakon što ga je nosila oko 30 godina, vlasnici su ga odneli u Sotbi na procenu jer im je jedan juvelir rekao da je moguće da ima određenu vrednost.

Vajndamova je rekla da je dijamant sečen starom tehnikom koja ne odaje odsjaj. Ona je pojasnila da su tadašnji juveliri radije ostajali pri prirodnom obliku kristala da bi sačuvali težinu, a odsjaj i refleksija svetlosti bili su u drugom planu.

 • Korisnik: mimica
  23/05/2017 - 10:03
  pa i moj brat od strica je uzeo iz zlatare svog ocuha prsten,ne znajuci da je dijamantski i prodao nekom prolazniku za neku sicu...bio je balavac..nije znao da je to dijamant ali njegova majka je kasnije saznala da ga nema taj dijamantsski prsten i pritegla ga da prizna dal je ukrao,,priznao je..i eto slucajni prolaznik je kupio dijamantski prsten za neku sicu ....koj srecnik :)
 • Korisnik: Nina
  22/05/2017 - 16:22
  Ja sam svakakve vrednosti nasla na buvljacima ,ne toliko vredno ali ipak vredno
 • Korisnik: lidika
  22/05/2017 - 14:34
  To je kupila pre 30 godina .!!! Gde vi nadoste da je to 1200 dinara..pravite samo pometnju.
  • meda @lidika
   23/05/2017 - 07:29
   Pa da su napisali 10 funti, ko bi otvorio tekst?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi