Plaćenici
Twitter/Printscreen
Plaćenici

Twitter/Printscreen

Plaćenici, Foto: Twitter/Printscreen

Plaćenici turske "Sirijske nacionalne armije" (SNA) nedavno su snimljeni na letu prema Libiji kako bi pomogli Vladi nacionalnog sporazuma (GNA) koju su priznale SAD.

U videu koji se deli na društvenim mrežama, na ovom letu za Tripoli može se videti avion pun militanata, od kojih su neki snimljeni u svojim vojnim uniformama dok pokrivaju lica rukama.

Prošlog meseca, izveštaj "Bloomberg News" otkrio je da Turska prebacuje nekoliko stotina militanata iz Sirije u Libiju kako bi pomogli GNA u njihovoj borbi protiv Libijske nacionalne armije (LNA).

Od tada, najmanje 19 sirijskih militanata ubijeno je tokom sukoba sa Libijskom nacionalnom vojskom, saopštila je ranije ove sedmice Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Libija, Foto: Youtube/Printscreen

Turska je javno negirala slanje bilo kakvih sirijskih militanata u Libiju, kao što je negirala i takozvana Sirijska nacionalna armija.

Uprkos ovim tvrdnjama, nekoliko video snimaka SNP-a pojavilo se na društvenim mrežama, zajedno sa fotografijama sirijskih boraca ubijenih u Libiji.