Kraljica Elizabeta
Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta

Tanjug/AP

Neviđen luksuz: Unutrašnjost Bakingemske palate, Foto: Tanjug/AP

„Kraljica Elizabeta Druga biće u palati tokom cele restauracije, koja će početi u aprilu sledeće godine“, prenosi BBC. Dotrajale električne i vodovodne instalacije zameniće se prvi put u poslednjih 60 godina zbog straha od mogućeg požara ili poplave.

Kraljica Elizabeta će pozvati Trampa u posetu Britaniji

Kraljica Elizabeta će pozvati novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa u posetu Velikoj Britaniji sledeće godine, kako bi "cementirali" bliske veze dve zemlje, javljaju mediji, tvrdeći da je poseta "tajno oružje" za jače odnose.

Palata ima 775 soba, uključujući 19 državničkih, 52 kraljevske i gostinjske sobe, 188 spavaćih soba za osoblje, 92 kabineta i 78 kupatila.

Kao službena londonska rezidencija britanskih kraljeva služi od 1837. i otad je ugostila brojne istorijske ličnosti, poput američkih predsednika Vudroa Vilsona i Džona Kenedija, Mahatmu Gandija, Nila Armstronga i Nelsona Mandelu. Većina kraljevskih palata u vlasništvu je kraljičine fondacije, ali troškove održavanja plaća vlada. Inače, pokrenuta je peticija da kraljevska porodica finansira ovu obnovu, a ne poreski obveznici i za sada je oko 15.000 ljudi potpisalo peticiju.

Komentari (3)

stevan

20.11.2016 08:36

ima se može se narod ce da plati .

koviljka

20.11.2016 11:05

Koja zabava za nas.Nije tacno da su Britanci besni.Kada bi nasi tako stedeli kao njihova kraljica nas beli dvor bi dosada trebao da se sija.Sta rade ovi nasi stanari dvora?Nista niko neradi cekaju od drzave pare za sve.Na Britanskom dvoru svi rade i sami se izdrzavaju.A ovi kod nas nemaju ni struju da plate i to mi poreski obveznici treba da im platimo.Prvo zavirimo u nasu kucu pa onda pricamo o drugima.

mirko

20.11.2016 12:37

Nemoj da domaćica Dragica pročita ovu vest.