Berlin
Tanjug/ Sava Radovanović
Berlin

Tanjug/ Sava Radovanović

Berlin, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

"Sve je više raste strah od mogućeg pada najveće evropske ekonomije u recesiju, nakon što je sunovrat nemačkog izvoza, prouzrokovan usporavanjem globalne ekonomije, tarifnim sukobima i strahom od Bregzita, doveo do pada bruto domaćeg proizvoda Nemačke od 0,1 odsto u drugom kvartalu", navodi se u tekstu, a prenosi Rojters.

PROČITAJ JOŠ:

Iz nemačkog Ministarstva finansija su odbili da komentariše pisanje "Špigla".

Nemačka ima uravnotežen budžet od 2014. godine, što je fiskalno pravilo koje je uveo bivši konzervativni ministar finansija Volfgang Šojble, a kojeg se pridržava i njegov naslednik socijaldemokrata Olaf Šolc.

Angela Merkel

Tanjug/AP

Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP

Kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak da ne vidi potrebu za paketom fiskalnih podsticaja za suzbijanje efekata usporavanja domaće ekonomije, podseća britanska agencija. Ona je dodala da je njena vlada ostaje posvećena visokom nivou javnih investicija.

Ubijali smo Srbe, nevernike i pse! Ono što je rekao o svom sinu još je crnje (FOTO)

AUTOR: Fitim Ladrovci DATUM I VREME: 16.08.2019. 21:56 Reči u koje zdrav čovek ne želi da veruje Fitim Ladrovci, Foto: Privatna arhiva Kosovo je najveći regrutacioni centar za islamske teroriste u Evropi. To nije tajna. Jedinica sastavljena isključivo od Albanaca s Kosmeta i dalje ratuje, a važi za jednu od najkrvavijih.

Nemačka se godinama suočava sa kritikama svojih partnera iz evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda, koji apeluju na Berlin da poveća javnu potrošnju, što bi pružilo podsticaj ekonomiji cele monetarne unije.

BONUS VIDEO: