ALARMANTNI PODACI TRESU AMERIKU Više od 55 hiljada zaraženih, građani u panici, najgore im sledi za vikend

Izveštaji o infekciji u četvrtak predstavljaju porast od preko 85 procenata

korona virus
korona virus, Foto: EPA

Sa više od 55.000 novih slučajeva, zemlja je postavila rekord po šesti put u devet dana.

Predsednik Majk Pens, odložio je planove putovanja u Arizonu, nakon što su ga agenti tajne službe ispitivali na pozitivan virus.

Prema podacima Njujork Tajmsa u četvrtak je širom Sjedinjenih Država prijavljeno više od 53.000 novih koronavirusnih infekcija, pošto je ta zemlja šesti put postavila novi dnevni slučaj u devet dana. Nova alarmantna prekretnica došla je dok su neke od najmnogoljudnijih država u zemlji prijavile velike navale, a kako su se zvaničnici javnog zdravlja borili da ograniče štetu.

Izveštaji o infekciji u četvrtak predstavljaju porast od preko 85 procenata u dnevnim slučajevima od pre dve nedelje, kada su se države ponovo otvorile nakon što su velika epidemija ublažila epidemiju, posebno na teško pogođenom severoistoku. Do prošle nedelje, zemlja dva meseca nije nadmašila rekordnu dnevnu ocenu, jer je 24. aprila zabeleženo 36.738 novih slučajeva.

Sada je porast slučajeva preselio na jug i zapad, dok nacija korača ka prazničnom vikendu opterećenom pandemijom koja preti da se pogorša.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi