POZNATI EPIDEMIOLOG UPOZORAVA Korona nije kraj, dolazi nam nešto mnogo gore i otporno je na vakcine!

Pad broja novih slučajeva zaraze koronavirusom dovodi u opasnost od još jednog naglog skoka broja obolelih

Entoni Fauči, Antoni Fauči
Entoni Fauči, Antoni Fauči, Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Pad broja novih slučajeva zaraze korona virusom dovodi Sjedinjene Američke Države u opasnost od još jednog naglog skoka broja obolelih, verovatno sa smrtonosnim mutacijama virusa, izjavio je direktor Nacionalnog instituta za alergije i infekcije Entoni Fauči.

- Trenutno smo na oko 60.000 do 70.000 slučajeva dnevno. Kad imamo stagnaciju broja obolelih, to gotovo uvek znači da rizikujemo još jedan skok - rekao je Fauči na brifingu radne grupe za kovid 19 u Beloj kući, piše Sputnik.

Fauči je dodao da je posle prethodna tri vrhunca pandemije došla stagnacija broja zaraženih po “neprihvatljivo višim stopama” - 20.000 u proleće, 40.000 u leto i 60.000 do 70.000 danas - što je trend koji pokazuje da je preuranjeno ublažavanje ograničenja.

- Najnovije stanje "favorizuje mutacije i evolucije varijanti", jer virus prolazi kroz "selekcioni proces" kako bi se zaštitio od antitela proizvedenih vakcinama i ranijim infekcijama - rekao je on.

Pad broja novih slučajeva sa oko 250.000 početkom januara na sadašnji nivo naveo je više od polovine američkih država da ublaže, a u nekim slučajevima i potpuno okončaju postojeća ograničenja.

- Pokazalo se da su vakcine manje efikasne protiv varijanti iz Brazila i Južne Afrike - upozorio je Fauči.

Povezane vesti

 • Korisnik: đoda
  07/03/2021 - 16:33
  Hahaha, ovo nije bilo efikasno pa Bil Gejts i ameri donose nešto delotvornije, za sebe imaju zaštitu. Kako je narod na planeti glupav. Mora ostati samo milijardu stanovnika, zlatna milijarda tajkuna, sotona i masona i milijarda njihovih sluga. Do 2050 svi ćemo drugi nestati!!!
 • Korisnik: Verica
  07/03/2021 - 16:16
  Njegova izjava se podudara sa izjavom Gejtsa. I sve više verujem da je sve ovo izazvani s nekim ciljem. Pitam se samo kad će političari da se probude. Mnogo naroda je već budno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi