Velika Britanija
Tanjug/AP
Velika Britanija

Tanjug/AP

Velika Britanija, Foto: Tanjug/AP

 * Britanska policija raspisala je potragu za misterioznim dobrotvorom

*  Po ulici ostavlja koverte pune novca

* Policija traži pomoć građana

 

Britanska policija raspisala je potragu za misterioznim dobrotvorom, koji po ulici ostavlja koverte pune novca u jednoj gradskoj ulici u malom mestu Blackhall Colliery na severu zemlje.

Stilistkinja joj razgazi cipele pre obuvanja, njen šešir krije veliku tajnu, a tek da čujete šta radi sa jorkširskim čajem!

AUTOR: BBC na srpskom/I. M. DATUM I VREME: 30.10.2019. 19:14 Nismo je znali ovakvu. Foto: Profimedia Jedna od najbližih saradnica britanske kraljice u novoj knjizi otkrila je neke od tajni "iza scene" o kraljičinom oblačenju. Angela Keli je u knjizi "Druga strana novčića: Kraljica, stilistkinja i orman" ispričala kako izgleda biti kraljičina stilistkinja, ali i prijateljica.

 

Da stvar bude bizarnija trend ostavljanja novca traje od 2014. godine, a policija se umešala u celu stvar kad je u koverti otkriveno ni manje ni više nego 2.000 funti. Inače od početka 2019. ovo je četvrta koverta, a 13. u prethodnih pet godina.

Policija od moneta pronalaska 2.000 funti uzela je otiske prstiju sa novčanica, ali angažovanjem forenzičara nisu uspeli da otkriju bilo kakakv trag koji će ih odvesti do osobe koja ostavlja novac po ulici.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

"Pozdravljamo sve informacije koje će nam pomoći u rasvetljavanju ovog slučaja. Sve bi moglo biti delo nekog filantropa", rekao je i dodao kako zahvaljuje građanima koji su novac pronašli.

Novac će ostati u policijskoj stanici dve nedelje, a ako se do tad vlasnik ne javi, bit će prosleđen osobi koja ga je pronašla.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare