vakcina
shutterstock
vakcina

shutterstock

vakcina, Foto: shutterstock

Trojica bivših predsednika SAD se nadaju da će ličnim primerom najbolje pokazati Amerikancima da je vakcina bezopasna i efikasna.

Šef kabineta Džordža Buša, Fredi Ford, rekao je za Si-En-En da je 43. predsednik SAD već kontaktirao sa doktorom Entonijem Faučijem i ostalim stručnjacima kako bi se uključio u kampanju promocije vakcine protiv koronavirusa.

"Pre nekoliko nedelja, predsednik Buš me je zamolio da obavestim doktora Faučija da, kada za to dođe vreme, želi da učini sve što može kako bi ohrabrio sugrađane da prime vakcinu. Važno je da ljudi znaju da je vakcina bezbedna za korišćenje i da bude dostupna najugroženijima. Tada će i predsednik Buš stati u red i primiće je pred kamerama", rekao je Ford.

Članovima porodice Buš neće biti prvi put da ličnim primerom pokušavaju da ohrabre građane, pošto su Džordž stariji i Barbara Buš u danima nakon terorističkog napada 11. septembra 2011. godine leteli komercijalnim letom, kako bi pokazali Amerikancima da nema razloga za strah.

"Ako Fauči kaže da je bezopasna, ja mu verujem"

I služba za odnose sa javnošću Bila Klintona je potvrdila da je bivši predsednik spreman da u javnosti da primi vakcinu.

"Predsednik Klinton će definitivno primiti vakcinu čim mu bude na raspolaganju i čim bude njegov red na osnovu utvrđenih prioriteta. Učiniće to javno i nada se da će na taj način podstaći Amerikance da urade isto", saopšteno je iz Klintonove službe.

I Barak Obama je u jednom intervjuu istakao da veruje doktoru Faučiju ako kaže da je vakcina protiv koronavirusa bezopasna.

"Ljudima poput Entonija Faučija, s kojima sam radio i koje poznajem, potpuno verujem. Ako Fauči kaže da je vakcina protiv kovida 19 bezopasna i efikasna, sigurno ću je primiti. Obećavam da ću to uraditi čim bude napravljena i za ljude koji nisu najizloženiji riziku", najavio je Obama.

Naglasio je da će to uraditi javno ili čak sam snimiti kada je bude primao, sve kako bi pokazao ljudima da veruje naučnicima.

Pročitajte još: