ALARM NAKON ISTRAGE Kinezi otvorili kontejner sa hranom i došli do velikog saznanja!

Uzorak smrznutih pilećih krilaca uvezenih u južni kineski grad Šenžn iz Brazila pokazao se pozitivan na koronavirus, objavila je gradska vlast u četvrtak.

Kina
Kina, Foto: Facebook printscreen

Lokalni centri za kontrolu bolesti testirali su uzorak površine uzet od pilećih krilaca kao deo rutinskih pregleda na uvozu mesa i morskih plodova od juna.

Zdravstvene vlasti Šenžena pronašle su i testirale sve koji su možda došli u kontakt sa potencijalno kontaminiranim prehrambenim proizvodima, a takođe su testirali i prehrambene proizvode smeštene u blizini zaražene grupe.

Svi rezultati su bili negativni, navodi se u obaveštenju.

Brazilska ambasada u Pekingu nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Brazil, korona
Brazil, korona, Foto: Tanjug/AP

Štab za prevenciju i kontrolu epidemije u Šenženu rekao je da je potrebno da javnost bude oprezna kada je u pitanju uvozno meso i morski plodovi i da mora preduzeti mere predostrožnosti kako bi se smanjio rizik od infekcije.

Kina je u sredu izvestila da je koronavirus pronađen na ambalaži škampa uvezenih iz Ekvadora, a nekoliko drugih gradova prijavilo je slučajeve kontaminirane morske hrane.

Pored pregleda svih kontejnera za meso i morsku hranu koji dolaze u glavne luke poslednjih meseci, Kina je od sredine juna obustavila uvoz mesa različitog porekla, uključujući Brazil.

Stručnjaci kažu da iako je virus SARS-CoV-2 sposoban da se infiltrira u ambalažu od hrane, on se ne može razmnožavati i ne može dugo da opstane na sobnoj temperaturi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi