Koronavirus, NR Kina
Shutterstock
Koronavirus, NR Kina

Shutterstock

Koronavirus, NR Kina, Foto: Shutterstock

Kina je povukla medijske kredencijale za troje novinara iz Volstrit Džurnala nakon što je list odbio da se izvini za kolumnu koja je Kinu nazvala " bolesnikom Azije", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Portparol Geng Šuang rekao je u sredu na dnevnom brifingu da je Peking uputio nekoliko upozorenja tom listu zbog kolumne, koju je Kina kritikovala kao rasističku i punu laži o naporima u borbi protiv epidemije koronavirusa, ali da se nije usledilo izvinjenje.

Kina

Shutterstock

Kina, Foto: Shutterstock

FCCC je međutim rekao da je devet novinara ukupno proterano iz Kine od 2013. Godine, tako što im nisu produžene novinarske vize.

Akcija Pekina usledila je nakon što su SAD u utorak rekle da će početi sa udarom na pet kineskih glavnih državnih medija koji posluju u Americi, uključujući novinsku agenciju Sinhua, Čajna Global Televižn Netvork i Čajna Dejli Distribušn Korp, I da će ih tretirati jednako kao I strane ambasade, zahtevajući od njih da registruju zaposlene i imovinu u SAD.

Geng je rekao da se Kina protivi novim pravilima I da Peking zadržava pravo da odgovori.

Komentari (1)

Dobi

20.02.2020 19:51

Ajde ne preterujte sa ovim naslovima, koji ti koban udarac pravo u srce Americi Kina zadala proteravsi tri novinara, jel ste vi normalni, pa nepismeni ne bi stavili ovakav naslov.