Gunagming dejli
Printscreen/Twitter
Gunagming dejli, Foto: Printscreen/Twitter

Guangming dejli, jedan od najvećih kineskih listova, na svom oficijelnom Tviter profilu objavila je poruku podrške narodu Srbije. Srpska javnost bi ostala u neznanju, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije to podelio sa pratiocima na Tviteru.

Ovako izgelda izvorni Tviter post: 

-Dok se suočavamo sa teškoćama koje nam je donela pandemija, uzajamna podrška i asistancija između Kine i Srbije je tačno otelovljenje kineko-srpske zajednice sa zajedničkom budućnošću. 

-Kina i Srbija su dobra braća, partneri, prijatelji i borci. One dele neraskidivo, čelično prijateljstvo. Međusobna podrška u nepovoljnim vremenima je oduvek bila definišuća karakteristika kinesko-srpskih odnosa. 

Inače, Guangming dejli je počeo sa objavljivanjem prvih čalanaka još davne 1949. godine i od tada je narastao u jednu od tri najveće kuće na tom području. O njegovoj popularnosti svedoči tiraž, koji je 490.000 primeraka. 

Koliko je Kina iskreno posvećena gajenju prijateljstva sa našom zemljom, svedoči i današnja izajava ambasadorke u Beogardu Čen Bo, koja je najavila dolazak medicinskih stručnjaka i neophodne opreme.