Južno kinesko more
screenshoot/Twitter
Južno kinesko more

screenshoot/Twitter

Južno kinesko more, Foto: screenshoot/Twitter

Model helikoptera liči na leteci tanjir, a njegov prototip trebalo bi da obavi prvi let 2020. godine.

PROČITAJ JOŠ:

Kineski vojni stručnjaci rekli su da je reč o letelici krajnje eksperimentalnog karaktera i da se, ako se odluči da bude primenjena u praksi, to ne očekuje uskoro.

Rad na ovom modelu je koristan u smislu razvoja tehnologija letelica u buducnosti, naveli su stručnjaci.

Letelica slična onim iz naucno-fantasticnih filmova, duga je 7,6 metara, a široka 2,85 metara. Pilotska kabina sa dva mesta, smeštena je u sredini prstenaste strukture letelice, koja uz dva turbodžet motora, može da razvije veliku brzinu - i do 650 kilometara na čas, prenosi RTS.

Helikopter je težak šest tona i može leteti na visini do 6.000 metara.

Prvi let prototip helikoptera futuristickog dizajna imace 2020. godine na manifestaciji "Airshow China 2020" u gradu Džuhaj, u južnoj provinciji Guangdong.

Mapa iz 1795. pobija sve nametnute istorijske falsifikate Londona, Beča i Vatikana!

Albanci su u ogromnoj zabludi. Albanski navijači, Foto: AP/Hektor Pustina * U vremenu surovog otimanja Kosova i Metohije valja se prisetiti čija je bila zemlja Albanija * Ona je odlukom velikih sila nastala 1912.

Vojni strucnjaci navode da su postignuti velika brzina, i nizak nivo buke, a da će, kada je reč o helikopterima budućnosti, biti potrebno dodatno raditi na njihovom lakšem održavanju i većoj pouzdanosti.

BONUS VIDEO: