Kineska vojska
Youtube/Printscreen
Kineska vojska

Youtube/Printscreen

Kineska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Novi snimci Kineske Narodno-oslobodilačke vojske (PLA) prikazuju helikoptere Z-10A koji otvaraju vatru, uporedo sa kretanjem kopnenih trupa, izveštava "The Drive".

Pročitajte još:

Na snimcima, objavljenim na Jutjubu 6. avgusta, mogu se videti helikopteri koji pucaju na brojne ciljeve oklopnih vozila.

Tomas Njudik, novinar "The Drive" u utorak je rekao da je oružje verovatno raketa "ispali-zaboravi", što znači da ne zahteva dodatne smernice nakon lansiranja i da je u stanju da pogodi svoj cilj, a da nije u liniji gađanja.

- Upotreba Z-10A u kombinaciji sa najmanje jednim Z-19A sugeriše da bi ovaj drugi model mogao da pruži podatke o ciljanju koristeći svoj milimetarski radar (MMV) montiran na jarbolu, formirajući tim lovaca-ubica ističe Njudik.

Kineska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Ovo sledi nekoliko dana nakon što je državna TV "China Central Television 13" objavila snimke na kojima se vidi kako snage PLA lansiraju rakete na Z-10A.

Kineska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Pozivajući se na istraživača i izveštača o vojnom vazduhoplovstvu NR Kine, Andreasa Ruprečta, "The Drive" je u utorak izvestio da je nova raketa vazduh-zemlja "već završila svoj razvoj i da je sada spremna za upotrebu na liniji fronta ili u najmanju ruku, prolazi završnu fazu testiranja pre upotrebe."

Preporučujemo: