Kina SAD
Profimedia
Kina SAD

Profimedia

Kina SAD, Foto: Profimedia

“Mogu učiniti mnogo stvari”, rekao je, što je podstaklo brz odgovor kineskih diplomata.

“Što se tiče pitanja odgovornosti, već smo jednom rekli da je virus zajednički neprijatelj celog čovečanstva. Kina je takođe pogođena strana, a ne “saučesnik virusa”, rekao je portarol kineskog ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

Dodao je da se međunarodna zajednica mora ujediniti kako bi prevladala trenutnu situaciju.

Izbori u SAD

Predsednik Tramp je više puta izjavljivao da Vašington ne isključuje činjenicu da koronavirus potiče iz laboratorija u Vuhanu. Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ponovilo je da ima otvoren stav i da nije krivo. Američka obaveštajna služba upravo je utvrdila da novi korona virus nisu stvorili naučnici niti da je genetski modifikovan.

Tramp je u sredu objavio da veruje da je kinesko upravljanje epidemijom dokaz da će Peking “učiniti sve što je u njegovoj moći” da ugrozi ponovni izbor predsednika Sjedinjenih Država sedećeg novembra.

Komentari (1)

slađa

01.05.2020 16:24

Jasno. Niko normalan ne može da kaže da je bilo koja država saučesnik virusa. Ceo svet se bori sa pandemijom. Ovo američko ludilo će se najviše njima obiti o glavu. A možda su oni stvorili virus u laboratoriji. Oni koji su želeli vakcinu protiv HIV- a.