Kim Džong Un
Tanjug/AP
Kim Džong Un

Tanjug/AP

Kim Džong Un, Foto: Tanjug/AP

Kim je posetio ovo turističko mesto a njegove objekte opisao je kao "papazjaniju" bez ikakvog nacionalnog karaktera, javila je agencija KCNA.

Takođe je Kim, kako prenosi AP, kritikovao severnokorejsku politiku vođenu u vreme njegovog pokojnog oca kao previše zavisnu od Južne Koreje.

PROČITAJ JOŠ:

Seul je suspendovao ture po Dijamantskoj planini 2008. nakon ubistva jednog turiste. Međukorejske ekonomske aktivnosti ne mogu da se obnove zbog sankcija Pjongjangu koje su ojacana 2016. kada je Sever počeo da ubrzava svoj nuklearni razvoj.

Turistički razvoj planine Kumgang jedna je od dva velika međukorejska ekonomska projekta zajedno sa industrijskom zonom Kaesong.

Kim Džong Un

Tanjug/AP

Kim Džong Un, Foto: Tanjug/AP

Kim je, tokom obilaska turističke destinacije na istočnoj obali Severne Koreje, rekao da je bila "pogrešna ideja" da Kumgang bude simbol odnosa Severa i Juga.

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

To odmaralište na severnokorejskoj teritorji ne može da bude pod kontrolom Južne Koreje, rekao je Kim.

"Uvek ćemo pozdravljati naše sunarodnike s juga ako žele da duđu na Kumgang pošto se izgradi predivno kao svetska turistička destinacija", dodao je Kim.

BONUS VIDEO: