Kim Džong Un
EPA
Kim Džong Un

EPA

Kim Džong Un, Foto: EPA

Severnokorejski lider Kim Džong Un poslao je "verbalnu poruku" kineskom predsedniku Si Đinpingu, hvaleći uspeh Pekinga u sprečavanju širenja korona virusa, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

U poruci, Kim je čestitao Siju i rekao da izuzetno ceni što koristi šansu za pobedu u ratu protiv epidemije bez presedana, navodi agencija.

Si Đinping

Tanjug/AP

Si Đinping, Foto: Tanjug/AP

- Kim Džong Un poželeo je Si Đinpingu dobro zdravlje, izrazivši uverenje da će kineska partija i ljudi cementirati dosadašnje uspehe i neprestano ih širiti, i tako ostvariti konačnu pobedu pod mudrim vođstvom Si Đinpinga - dodaje se u saopštenju.

Vuhan, Kina

Tanjug

Vuhan, Kina, Foto: Tanjug

Nije precizirano kada i kako je poruka dostavljena kineskom lideru. Ovo je drugi put ove godine da je severnokorejski lider poslao kineskom predsedniku poruku u vezi sa korona virusom. Krajem januara Kim je pružio svoju podršku i pomoć Pekingu u borbi protiv virusa koji se brzo proširio u susednu zemlju.

Severna Koreja često hvali Kinu zbog njene uspešne borbe protiv virusa, očigledno ističući njihove prijateljske odnose, prenosi Rojters.