Kim Džon-Un i Kim Jo-Jong
(Korea Summit Press Pool via AP
Kim Džon-Un i Kim Jo-Jong

(Korea Summit Press Pool via AP

Kim Džon-Un i Kim Jo-Jong, Foto: (Korea Summit Press Pool via AP

Gde se nalazi sestra Kim Džong Una ostaje misterija, dok su sve jače spekulacije da je se "rešio" rođeni brat, koji je poznat po egzekuciji rivala.

Za Kim Jo Džong se govorilo da će preuzeti kontrolu nad Severnom Korejom nakon što je njen brat nestao iz javnosti. Pričalo se da je teško bolestan, pa čak i da je umro.

Pre nekoliko dana svet je obišla vest da je Kim Džong Un u komi i da moć treba da pređe na njegovu sestru.

Preporučujemo:

Kimova odana sestra u poslednjih nekoliko godina postala je sve vidljivija u javnosti i verovalo se da je ona druga najmoćnija osoba u Severnoj Koreji.

Međutim, odjednom su u javnosti počele da se pojavljuju fotografije misterioznog lidera zemlje, na kojima izgleda zdravo. Videli smo ga na navodnom sastanku sa članovima partije, ali i u polju kukuruza nakon prolaska tajfuna.

Sa druge strane, mediji prenose da njegova sestra nije viđena u javnosti od 27. jula, a mnogi sumnjaju da je pala u ruke svog brata, koji je poznat po egzekuciji rivala.

Naime, Kimov teča Jang Song-Taek je 2013. osuđen na smrt i streljan, a pre toga je opisan kao de-fakto lider kada je Kimov otac Kim Džong Il umro.

Mislite li da je Kim Džong Un ubio svoju sestru?

 

Nepotvrđeni izveštaju preneli su da je njegovu porodicu zadesila ista sudbina nakon što je Kim odlučio da se obračuna sa rivalima.

Da podsetimo, sestra Kim Džong Una poslednjih godina pratila je brata na važnim događajima, kao što je samit između SAD i Severne Koreje 2018. u Singapuru.

Takođe je bila prvi visoki zvaničnik koji je otputovao u Južnu Koreju za zimske Olimpijske igre 2018.

Mediji su preneli da se ona nalazi iza nedavnog dizanja u vazduh Kancelarije za vezu između dve Koreje.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Lupus

31.08.2020 19:59

Kad ju je ubio ,kad je bio mrtav ili sad kad je u komi ? Ameri lupetaju,"svedoci "se posle izvinjavaju a mi šarani se pecamo.Naj bolje je ne gledati u tudj tanjir i tudj novčanik.