Kim Džong-un
AP/Tanjug
Kim Džong-un, Foto: AP/Tanjug

U javnosti je predstavljena kao jedan od glavnih propagandista Severne Koreje, ali je stavila i ljudski lik na režim koji je prethodno Trampova administracija pokušavala da ospori. Ona je uspostavila diplomatske temelje za prvi susret jednog severnokorejskog lidera, njenog brata, sa predsednikom Amerike. U medijima je nazivaju i severokorejskom Ivankom Tramp.

Mislite li da je Kim mrtav?

 

Južnokorejski zvaničnici opisivali su je kao “veoma smirenu” i ženu koja “govori malo, ali tačno i direktno”, kao i da veoma podseća na oca i brata. Nakon što su se jednog dana na granici sa Severnom Korejom pojavili propagandni baloni, leci i drugi materijali protiv vođstva Pjongjanga, veoma su je naljutili.

Ona je ovaj čin ocenila kao kršenje sporazuma između Severne i Južne Koreje koji je postignut nakon njenog istorijskog putovanja, zbog čega je naredila da se digne u vazduh zgrada koja je služila za razgovore dve Koreje. Zgrada je u potpunosti uništena iako nije bilo žrtava, a naredbom je Kim želela da natera Muna, kako je kazala, da “skupo plati za svoje zločine”. Zbog toga je proglašena okrutnom i svirepom ženom.