Kim Džong Un
Associated Press
Kim Džong Un

Associated Press

Kim Džong Un, Foto: Associated Press

Severna Koreja nastavlja nuklearni program izbegavajući sankcije, saopštile su danas UN, nakon što je ta zemlja izvela seriju raketnih proba.

Severna Koreja je nastavila svoj nuklearni program uprkos odsustvu nuklearnih proba i zatvaranju lokacije", navela je grupa stručnjaka UN koja je u izveštaju obuhvatila period od februara do avgusta.

Pročitajte još:

U izveštaju se navodi da je Severna Koreja nastavila da koristi kompleks za obogaćivanje uranijuma u Jongbjonu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Mediji objavili snimak! Žena sa poslužavnikom zakoračila iz lifta, on se pokrenuo! Na kraju se čuo prasak (VIDEO)

AUTOR: Telegraf/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 05.09.2019. 19:29 Osoba s kojom je bila u liftu ostala zgranuta Drama u liftu, Foto: Youtube Printscreen Delići sekunde delili su jednu ženu od toga da bude smrskana kada je pokvareni lift odjednom počeo da se kreće dok je ona izlazila iz njega.

Severna Koreja je 2018. godine usvojila moratorijum na nuklearne probe i na testiranja raketa dugog dometa, a tada je najavljeno i zatvaranje lokacije za nuklearne probe u Pungje-riju.

Američki predsednik Donald Tramp je u nekoliko navrata rekao da odsustvo nuklearnih proba od 2017. godine predstavlja jedan od njegovih diplomatskih uspeha.

Bila je to velika pobeda koju će svet još dugo pamtiti! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 20:23 Veterani nikada neće zaboraviti te dane. General Isam Zahredin, Foto: Printscreen/Youtube Dana 5. septembra 2017. godine, Sirijska arapska vojska (SAA) razbila je trogodišnju opsadu Deir ez Zora nakon što je ponovo zauzela nekoliko oblasti duž autoputa Deir ez Zor - Sukna.

Pjongjang je poslednjih nedelja sproveo niz proba raketa kratkog dometa, kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog zajedničke vojne vežbe snaga SAD i Južne Koreje.

 

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista