Kim Džong Un
EPA
Kim Džong Un

EPA

Kim Džong Un, Foto: EPA

- Kima nije bilo u izveštajima o testiranju, a izostale su i fotografije lansiranja raketa i treninga borbenih aviona, što ukazuje na mogućnost neočekivanog incidenta koji je mogao da bude uzrokovan otpacima ili vatrom - rekao je bivši severnokorejski zvaničnik, dodajući da testovi nisu mogli da budu sprovedeni bez Kimovog odobrenja.

On je odbacio mogućost da je Kim "u stanju vegetacije", nakon izveštaja da je u kritičnom stanju zbog neuspešne operacije na srcu, prenosi Dejli mejl.

Precizirao je da nije verovatno da su tačne informacije da je Kim lečen u bolnici Maunt Majohajang, jer su njegovi lekari u Pjongjangu.

Od prošle nedelje svetski mediji pišu kako je zdravstveno stanje Kim Džong Una narušeno, a mnogi su spekulisali i da li je živ.

Poslednjih dana pojavile su se informacije da je Kim bio podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji i da je posle nje u "vegetativnom stanju", ali te informacije nisu zvanično potvrđene.

Na društvenoj mreži Veibo pojavila se i fotografija na kojoj je Kim u staklenom kovčegu, ali nije potvrđeno da li je ona autentična ili montirana.

Severnokorejski lider nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je održao sastanak političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje.