DAVE SE U SVOJIM KUĆAMA! Katastrofalno nevreme potopilo gradove i vozove, vojnici dobili hitne zadatke, broje se mrtvi, mnogo nestalih! (FOTO)

Tajfun Hagibis, čiji naleti vetra dostižu i 180 kilometara na sat, stigao je do Japana, donoseći obilne padavine i snažne vetrove koji su paralisali Tokio, a najmanje sedam osoba je poginulo, a 90 je povređeno.

Japan
Japan, Foto: Tanjug/AP

Saobraćaj je poremećen, a ulice su puste.

Tri osobe poginule su u prefekturama oko Tokija, dok je jedan 60-godišnji muškarac pronađen mrtav u poplavljenom stanu u Kavasakiju, javio je NHK.

Kako prenosi Rojters, 17 osoba se vode kao nestali.

Japan
Japan, Foto: Tanjug/AP

Prema navodima agencije Kjodo, više od 90 ljudi je povređeno.

Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje za Tokio i okolinu, navodeći da se takav intenzitet padavina vidi jednom u 60 godina, prenosi agencija Kjodo.

Japan
Japan, Foto: Tanjug/AP

Agencija je saopštila da bi količina kiše tajfuna Hagibis mogla da premaši količinu koja nije viđena od najrazornijeg tajfuna iz 1958. godine.

Kako se navodi, više od šest miliona stanovnika najvećeg japanskog ostrva Honšu savetovano je da se evakuišu, a u Tokiju i okolini je prekinut železnički saobraćaj i zatvoreni su aerodromi.

Japan
Japan, Foto: Tanjug/AP

Japanske vlasti upozorile su da je zbog tajfuna porastao nivo vode u brojnim rekama, neke su i izašle iz svojih korita, a pojedine brane propuštaju vodu.

Mapa iz 1795. pobija sve nametnute istorijske falsifikate Londona, Beča i Vatikana!

Albanci su u ogromnoj zabludi. Albanski navijači, Foto: AP/Hektor Pustina * U vremenu surovog otimanja Kosova i Metohije valja se prisetiti čija je bila zemlja Albanija * Ona je odlukom velikih sila nastala 1912.

Premijer Šinzo Abe je u pripravnosti u svojoj rezidenciji, i oko njega se nalazi tim zvaničnika koji prikupljaju sve podatke o tajfunu.

Elektrodistribucija u Tokiju saopštila je da je oko 770.000 domaćinstava ostalo bez struje, a brojne prodavnice u Tokiju i okolini zatvorene su.

Japan
Japan, Foto: Tanjug/AP

Proizvodnju su obustavile i velike japanske kompanije Tojota i Honda.

Japan
Japan, Foto: Tanjug/AP

Tajfun Ida koji je pogodio Japan 1958. godine za sobom je ostavio 1.200 žrtava i brojne nestale, a uzrokovao je i izlivanje reka iz korita.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi