Melburn, Daniel Endruz, Australija, korona
Tanjug/AP
Melburn, Daniel Endruz, Australija, korona

Tanjug/AP

Melburn, Daniel Endruz, Australija, korona, Foto: Tanjug/AP

Jučerasnja smrt dvojice muškaraca, jednog u šezdesetim godinama i jednog od 90 godina, povećala je u Viktoriji, drugoj po veličini državi u Australiji ukupan broj umrlih od KOVID-19 na 106 zbog čega vlasti ponovo uvode karantin za 5 miliona stanovnika u Melburnu i jednom regionalnom području, saopštio je danas premijer Danijel Endruz nakon rekordnog dnevnog rasta broja slučajeva virusa koron.

- Ovo su neodrživo veliki brojevi novih slučajeva - rekao je Endruz na konferenciji za novinare.

Melburn je tokom prethodnog dana zabeleziio 191 slučaj zaraze, što je najviše od početka epidemije. Dan ranije registrovano je 127 novih slučajeva.

Karantin stupa na snagu od sutra uveče i biće na snazi šest sedmica.

Endruz je rekao da se u Melburnu očekuje "ogromna šteta" zbog uvođenja blokade, ali je insistirao da nema alternative i da će pandemija odneti hiljade života ukoliko izmakne kontroli.. Oni prostori koji su se oprezno otvarali moraće ponovo da pređu na uslugu dostave - izjavio je premijer i dodao da će ostale firme koje su se otvorile morati da se zatvore.

Premijer Endruz je rekao da se očekuje pogoršanje stope širenja zaraze pre nego što situacija postane bolja i naglasio da će se stanovnici koji pokušaju da napuste blokiranu zonu suočiti sa "ozbiljnim kaznama".

Pročitajte još: