Ajkula
Tanjug/AP
Ajkula

Tanjug/AP

Ajkula, Foto: Tanjug/AP

 

Naučnici smatraju da je reč o povredama koje je ovaj morski pas zadobio tokom borbe za ženku, a koje mu je naneo znatno veći "rođak", to jest velika bela ajkula, piše Njuzvik.

Morskog psa koji je izvukao deblji kraj u borbi ulovili su pripadnici organizacije OCEARCH u severnom Atlantiku, a "dražesnu" ajkulu nazvali su Vimu.

Pročitajte još:

 

Ova organizacija se inače bavi proučavanjem predatora koji se nalaze na samom vrhu prehrambenog lanca, poput velikih belih ajkula, ali istražuju i beleže podatke o drugim morskim životinjama.

 

- Velike bele ajkule žive u okrutnom svetu. Treba vam dokaz? Pogledajte samo glavu našeg Vimija - napisali su iz OCEARCH-a na njihovoj Fejsbuk stranici uz priloženu fotografiju ozleđenog morskog psa.

Jedan od ugriza na glavi Vimua prilično je svež, kažu naučnici koji su dotičnu ajkulu čipovali i sada prate njegovo kretanje okeanom, što možete proveriti i na veb stranici organizacije OCEARCH, prenosi "Jutarnji list".

Ukrao kola hitne pomoći, pa krenuo da gazi! Neviđeni haos na ulicama, mnogo povređenih! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/T.Đ DATUM I VREME: 22.10.2019. 13:55 - 22.10.2019. 14:08 Nezapmćena pometnja u norveškoj prestonici. Oslo, Foto: screenshoot/Facebook Nekoliko osoba je povređeno kada je jedna neimenovana osoba ukrala vozilo hitne pomoći i gazila ljude na ulici u Oslu. Policajci su ispalili pucnjeve u ambulantu, ranili i uhapsili muškarca koji u pucnjavi nije kritično povređen.

 

Prema njihovim procenama, "napadač" na Vimija bila je druga velika bela ajkula duga nešto manje od 5 metara, što je još uvek osetno manje od najvećih primeraka ove vrste koje je zabeležila kamera.

 

- Iz ugriza na Vimiju, očito je da je nešto zgrabilo njegovu celu glavu. Bila je to vrlo velika životinja, osetno duža od 4 metra. Štogod da je zgrabilo glavu ovog morskog psa, vrlo je impresivno - rekao je Kris Fišer iz OCEARCH-a.

BONUS VIDEO: Prikaz oklopnih vozila - "Sloboda 2019"