Novo trovanje novičokom u Velikoj Britaniji
AP/Matt Dunham
Novo trovanje novičokom u Velikoj Britaniji

AP/Matt Dunham

Novo trovanje novičokom u Velikoj Britaniji, Foto: AP/Matt Dunham

U saopštenju se ne navodi u kakvom je stanju neidentifikovani policajac, niti da li je on možda bio izložen novičoku - smrtonosnom nervnom agensu koji je Sovjetski Savez razvio tokom hladnog rata, prenosi AP.

Britanski zvaničnici su, inače, saopštili da su tim hemijskim oružjem otrovani bivši rusko-britanski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka u martu, ali i muškarac i žena u Engleskoj pre nedelju dana, a koji se takođe nalaze u bolnici u Solsberiju i u kritičnom su stanju.

Britanski policajac se u subotu uveče pojavio u bolnici zatraživši "lekarski savet u vezi sa tekućim incidentom u Ejmsberiju", gradu u blizini Solsberija gde je dvoje Britanaca razvilo simptome trovanja novičokom.

Bolnica u Solsberiju navodi da su mnogi "pripadnici javnosti došli u bolnicu zabrinuti sa svoje zdravlje posle incidenta s trovanjem, ali da nikom nije bilo potrebno bilo kakvo lečenje".

"Ponavljamo savet Instituta za javno zdravlja Engleske da opasnost po širu javnost ostaje niska", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

Цицка

08.07.2018 20:54

Хтели су да напишу "Напад "