Jermenija
Tanjug
Foto: Tanjug

Usled raketnog napada na grad Bardu ubijen je 21 civil, među njima i deca, a više od 70 ljudi je teško ranjeno, stoji u saopštenju koje je prosledila ambasada Azerbejdžana u Beogradu.

Još jedno gađanje stambenog naselja u gradu udaljenom od zone sukoba, koje nema obeležja vojnih ciljeva, ponovo otkriva terorističku prirodu Jermenije, naveo je MIP Azerbejdžana.

Namerno ubijanje mirnog stanovništva u gradu Bardu od strane oružanih snaga Jermenije predstavlja čin genocida, ratnog zločina i zločina protiv čovečnosti, stoji dalje u saopštenju.

To je flagrantno kršenje međunarodnog humanitarnog prava od strane Jermenije i rukovodstvo Jermenije, uključujući premijera i ministra odbrane zemlje, snose punu odgovornost za ovaj zločin, naveo je MIP Azerbejdžana.

Napadajući azerbejdžanska rezidencijalna područja i civile tokom formalno proglašenog humanitarnog prekida vatre i uoči ženevskog sastanka ministara spoljnih poslova obe države sa kopredsedavajućim Minske grupe OEBS, Jermenija očigledno želi da potkopa pregovore, poveća napetost i uključi treće države u sukob, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još: