Eksplozija
Facebook/Printscreen
Eksplozija

Facebook/Printscreen

Eksplozija, Foto: Facebook/Printscreen

Prema nepotvrđenim informacijama i na osnovu mišljenja vojnih stručnjaka, dve azerbejdžanske rakete imale su putanju leta u pravcu nuklearne elektrane koja se nalazi u regionu oko Jeravana, prenosi "Bulgarianmilitary.com".

Presretanje je izvršeno na udaljenosti od oko 50 kilometara pre udara, što bi, ako uzmemo glavne karakteristike S-300, značilo - nekoliko sekundi pre udara.

Preciznije informacije će biti objavljene tek za nekoliko dana jer je potrebno da se izvrše analize na osnovu ostataka uništenih projektila i da se utvrdi o kojim raketama je reč i koje su njihove karakteristike.

Sukob u Nagorno-Karabahu započeo je u februaru 1988. godine, kada je ova autonomna oblast objavila otcepljenje od Azerbejdžanske SSR. Posle oružanog sukoba 1992-1994, Baku je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Zrenjaninac

02.10.2020 13:51

Podrška Jermenima protiv kojih se okrenuo čitav muslimanski svet, po ko zna koji put.

Crni

03.10.2020 08:14

@Zrenjaninac - Trci i podrzi ih Zrenjaninac. Podrzavas agresore asta je to Jermenija uradila dobro za tebe i Srbiju? A sta Azeredjan? I da...posalji im jos malo oruzja da imaju Azeri jos da sta uniste,jer lete oni S-300 i ostali sistemi,tenkovi i ostalo armensko oruzje kao prolecna lasta u vazduh:))