Sukob Jermenije i Azerbejdžana
Tanjug/AP
Sukob Jermenije i Azerbejdžana

Tanjug/AP

Sukob Jermenije i Azerbejdžana, Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, napad se sprovodi u dolini reke Araks u pravcu Magatis-Tališ, međutim, za sada jermenske snage uspešno odolevaju napadima azerbejdžanske vojske.

Iz Ministarstva ističu da je do sada uništeno 22 azerbejdžanska tenka i 10 jedinica drugih tipova oklopnih vozila.

"Likvidirano je preko 370 vojnika. Pored toga, prema određenim informacijama, ranjeno je oko 35 odsto vojnika koji su učestvovali u napadima", rekao je neimenovani predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane.

Stotine vojnika izbačeno iz stroja na obe strane

Zamenik komandanta snaga Nagorno-Karabaha Artur Sargsjan precizirao je danas broj žrtva i izgubljene tehnike na obe strane.
On je rekao da je azerbejdžanska vojska izgubila oko 400 vojnika, 36 dronova, 47 oklopnih vozila i tenkova.

Sukob Jermenije i Azerbejdžana

Tanjug/AP

Sukob Jermenije i Azerbejdžana, Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane jedinicama odbrane Nagorno-Karabaha iz stroja je izbačeno više od 240 vojnika, 48 vojnika je poginulo a oko 200 je ranjeno.

Jerevan će upotrebiti "Iskandere" ako Baku iskoristi avione F-16

Ambasador Jermenije u Rusiji Vardan Toganjan izjavio je da će Jerevan upotrebiti „Iskandere“ ukoliko Baku bude u napadima upotrebio turske lovce F-16.

Kako je rekao, za obaranje turskih bespilotnih letelica trenutno na raspolaganju ima dovoljno protivvazduhoplovnih sistema.

Sukob Jermenije i Azerbejdžana

Tanjug/AP

Sukob Jermenije i Azerbejdžana, Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, Toganjan je odbacio kao netačnu informaciju da Jerevan radi na formiranju humanitarnih koridora iz Nagorno-Karabaha rekavši da za tako nečim još uvek nema potrebe.

Simonjanova: Obustavite besmisleni pokolj

Broj žrtava među jermenskim vojnicima iznosi 59. S tim u vezi, glavna urednica međunarodne informativne agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan skrenula je pažnju na datume rođenja poginulih vojnika i pozvala da se „obustavi besmisleni pokolj“.

Ona je na svojoj Telegram stanici objavila novi spisak poginulih u nepriznatoj republici Nagorno-Karabah i pozvala da se obustavi nasilje.

„Pogledajte datume rođenja. Neka neko zaustavi ovaj besmisleni pokolj“, napisala je ona kao komentar na vest Sputnjika Jermenija da je većina vojnika 2000. godišta i mlađe.