Jermenija, Azerbejdžan
Tanjug
Jermenija, Azerbejdžan

Tanjug

Jermenija, Azerbejdžan, Foto: Tanjug

- Danas do 17.30 sati, na različitim delovima fronta uništili smo neprijateljski sistem bacač raketa Uragan, dva sistema protuzračne odbrane OSA, četiri bacača raketa BM-21 Grad, borbeno vozilo pešadije, 16 tenkova, četiri haubice D-20 i dva kamiona uništeni su u različitim smerovima fronte - navedeno je u saopštenju iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Ministarstvo je, takođe, podelilo vazdušne snimke napada na tenkovski, topnički i raketni sistem jermenske vojske.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji dodira u Nagorno-Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika.

Prema navodima Ministarstva odbrane Jermenije, Nagorno-Karabah je bio meta vazdušnih i raketnih napada. Jerevan tvrdi da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

Jermenske vlasti su potom proglasile opštu mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno-Karabah, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Cuburilo

01.10.2020 16:08

Koliko propagande, i jedna i druga strana su vec unistili vise tenkova nego sto imaju, jos malo pa ce rat stati, jer nece imati cime da ratuju.

Toma

02.10.2020 15:52

Nije potučena.