Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš
Anadolu Agency
Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš

Anadolu Agency

Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš, Foto: Anadolu Agency

 

Iran može da potopi ratne brodove SAD uz pomoć "tajnog oružja", izjavio je danas savetnik iranske Vojne komande, general Morteza Korbani.

"Amerika šalje dva ratna broda u region. Ako naprave i najmanju glupost, poslaćemo ih na dno mora, zajedno s posadama i avionima, uz pomoć dve rakete ili dva nova tajna oružja", rekao je Korbani, prenosi Rojters.

Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš

Anadolu Agency

Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš, Foto: Anadolu Agency

 

 

SAD su u petak saopštile da raspoređuju 1.500 vojnika na Bliski istok, zbog, kako kažu, odbrane od Irana.

Amerika je optužila iransku Revolucionarnu gardu za napade na tankere ranije ovog meseca.

Zapadni stručnjaci kažu da Iran često preuveličava svoje oružane sposobnosti, iako, kako navodi Rojters, postoji bojazan zbog njihovog raketnog programa, naročito balističkih raketa dalekog dometa.

Drugi iranski general, Hasan Seifi, ocenio je danas da će "racionalni Amerikanci i iskusni američki komandanti" verovatno obuzdati "radikalne elemente" u Vašingtonu i sprečiti rat s Iranom, objavila je poluzvanična iranska agencija Mer, prenosi Rojters.

"Verujemo da racionalni Amerikanci i njihovi iskusni komandanti neće dozvoliti njihovim radikalnim elementima da ih dovedu u situaciju iz koje bi bilo teško izvući se i zbog toga oni neće ući u rat", kazao je Seifi, pomoćnik glavnog komandanta iranske vojske.

Komentari (2)

Miloš

25.05.2019 13:01

Ako i oni imaju "tesline zrake smrti " je..li su čvorka.

Lakićević velter

25.05.2019 15:30

Jeste li primetili da Amerikanci nikad ne prete? Nikad nećete čuti od njih takve hvalisave pretnje kao od Irana ili od Sev. Koreje ranije. Ozbiljni, opasni momci ćute i udaraju, ubijaju. A hvalisavu dreku dižu foliranti, šalabajzeri. Iran je ugasio. Bolje da spremaju skloništa i vreće za leševe.