Zabela zatvor policija
Alo!/Masanori Jošida
Centralni zatvor u Beogradu

Masanori Jošida

Sud će ubici izreći kaznu 24. septembra, Foto: Masanori Jošida

Delroj Forester (51) osuđen je da je bez predoumišljaja krvnički ubio svoju sestričinu Jasminu (11) usled pomračenja uma zbog tumora na mozgu.

Delroj je Jasminu pretukao nogarom od stola zadavši joj smrtonosne povrede od kojih je preminula nekoliko dana kasnije u bolnici.

Brutalan napad dogodio se 9. februara ove godine u Volverhemptonu u Velikoj Britaniji. Delroj je svratio u kuću svoje majke da je obiđe, a tamo je bila i mala Jasmina. U jednom trenutku iščupao je nogaru od stola i počeo krvnički da udara dete. Baka je pokušala da je zaštiti, ali je i nju krvnički udario nekoliko puta, pa je starica izletela iz kuće po pomoć.

Kada je policija stigla Delroj je i dalje u besu udarao devojčicu koja je ležala bez svesti. Tokom suđenja policajci koji su intervenisali tvrdili su da je Delroj neprestano pričao da je "ubio đavola".

Istragom je utvrđeno da je 1999. godine Delroju otkriven tumor na mozgu koji je uspešno operisan, i da je on nakon nekoliko godina prestao da ide na lekarske kontrole, te nije znao da je novi tumor počeo da raste.

Lekarskim nalazima je utvrđeno da je tumor stvorio halucinacije u mozgu osuđenog i da je potpuno nesvestan napao svoju sestričinu i zadao joj povrede opasne po život.

Jasmina je sa teškim telesnim povredama prevezena u bolnicu gde su se lekari danima borili za njen život, ali joj nije bilo spasa.

Tokom potresnog svedočenja Jasmininog oca Simeona na sudu otkriveno je da je malena umrla ocu na rukama.

"Moja Jasmina je bila vedra devojčica puna ljubavi. Njen život uništila je osoba sa kojom je trebalo da bude sigurna da joj veruje. Sve bih dao da zamenim mesta sa njom, da nikad ne oseti taj teror, tu bol koju je osetila te noći", rekao je neutešan otac dodajući da nikad neće oprostiti sebi što nije bio tu da je zaštiti.

"Kada su mi u bolnici rekli da za nju nema spasa i da moraju da isključe aparate bio sam nem od bola i oduzet. Legao sam pored Jasmine u krevet i mazio sam je, govorio joj da bude hrabra na putu koji je pred njom. Nijedan roditelj to ne bi trebalo da radi. Držao sam je u naručju i gledao kako uzima poslednji dah. Roditelji nikad ne treba da nadžive svoju decu. Zato i ne postoji reč kojima ih nazivamo kada se to dogodi. Kad čovek izgubi ženu on je udovac, kad dete izgubi roditelja on je siroče, a za roditelja koji sahrani dete ne postoji naziv", rekao je plačući Simeon.

"Mi je nikad nećemo zaboraviti. Ona je naša zvezda i naš anđeo", rekao je na kraju suđenja otac.

Sud u Velikoj Britaniji izreći će kaznu 24. septembra ove godine.

Komentari (2)

Naki

18.08.2018 08:32

Toliko o demokratoji za ubistvo kao ovo metak i celo po kratkom postupku

Ovaj

18.08.2018 12:43

Dete je đavo, a empatija za ubicu? Poznat mi je ovaj scenario.Y