Leri Sveringen
screenshoot/Twitter
Leri Sveringen, Foto: screenshoot/Twitter

"Bože, oprosti im jer ne znaju šta čine", bile su njegove poslednje reči, prenosi Rojters.

Smrtna kazna je izvršena u 18:47 po lokalnom vremenu.

PROČITAJ JOŠ:

Studentkinja fakulteta Montgomeri Koledž Melisa Troter poslednji put je viđena živa 8. decembra 1998. godine, a njeno telo je pronađeno 25 dana kasnije, u nacionalnoj šumi Sem Hjuston.

Sveringen je više puta pokušao da pobije presudu, tvrdeći da je doneta na osnovu posrednih dokaza i upitnog forenzičkog istraživanja, a samo izvršenje smrtne kazne je odlagano pet puta.

Tužioci su slučaj bazirali na svedočenjima svedoka, zapisima mobilnih telefona i dokazima koji su pronađeni u njegovoj kući i kamionetu.

Svedoci su tvrdili da su videli Troter kako napušta kampus 8. decembra u pratnji Sveringena.

Kao dokaz je iskorisćena i činjenica da je Sveringenova žena u njihovoj prikolici našla upaljač i kutiju cigareta, iako ni ona ni Sveringen nisu pušači.

Muškarac ubijen ispred restorana, policija blokirala grad!

AUTOR: Indeksonline/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 23:56 - 22.08.2019. 00:35 K.B. ubijen je iz vatrenog oružja u restoranu "Dar" u ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru. Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza * Muškarac ubijen ispred restorana u Novom Pazaru * Ekipa Hitna pomoći koja je stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt * Prema još nepotvrđenim informacijama osumnjičeni B.B.

Istražitelji su izvan prikolice pronašli i par čarapa za koje su tvrdili da su pripadali Troter.

NJegovi advokati su, međutim, ukazivali na DNK koji je pronađen ispod noktiju žrtve, a koji nije pripadao Sveringenu.

BONUS VIDEO: