Policija
Alo!
Policija, Foto: Alo!

U Kalija (53) je ispaljeno najmanje šest hitaca, nakon čega je napadač vozilom pregazio mafijaša, prenela je agencija Rojters.

PROČITAJ JOŠ:

Porodica Gambino jedna je od pet glavnih italijansko-američkih mafijaških porodica u Njujorku.

Motiv ubistva nije, zasad, poznat, a istraga je u toku.

Mediji u Njujorku navode da je izrešetan pored svog automobila oko 21 sat po lokalnom vremenu. Napadač je nakon likvidacije pobegao u automobilu plave boje.

PREPORUČUJEMO:

Kako su ispričali svedoci, čulo se najmanje šest pucnja, a onda su videli i njegove članove porodice kako trče ka njemu dok je ležao na asfaltu.

Bos posle "Grizbola"

Kako navodi "ABC news", veruje se da se Kali uzdigao do pozicije bosa 2015. godine, kada je preuzeo poslove od Domenika "Grizbola" Kefalua.

Ima dugogodišnje veze sa sicilijanskom mafijom i porodicom Gambino, ali da je na međunarodnoj kriminalnoj sceni ostajao ispod radara od kada je na čelu organizacije.

Njegova likcidacija je prvo ubistvo u mafijaškom obračunu u Njujorku još od 1985. godine, kada je ubijen Pol Kastelano, u sada već čuvenoj likvidaciji u Sparksu.

Džon Goti, koji je organizovao likvidaciju, tada je preuzeo mesto na čelu porodice Gambino, ali je njen uticaj slabio tokom devedesetih godina, nakon što su članovi prijavili svoje ljude u vlastima, a mnogi šefovi su uhapšeni.