Iranska garda
Youtube/Printscreen
Iranska garda, Foto: Youtube/Printscreen

 

U izveštaju "Fox News-a" kod utorka, tvrdi se da Iran gradi veliku vojnu bazu unutar Sirije. Prema izveštaju, iranska vojna baza niče između sirijskog grada Al Bukamala i iračkog grada Al-Kaima. Koristeći satelitske snimke izraelske kompanije "Image Satellite International", "Fox News" je objavio kako izgleda izgradnja vojnog kompleksa duž iračko-sirijske granice.

Pročitajte još:

Ranije je objavljeno da je iranska vojska izgradila kopneni most između Al-Kaima i Al Bukamala; međutim, sirijske vlasti su rekle da stoje iza izgradnje dok se pripremaju za ponovno otvaranje graničnog prelaza. "Fox News" javlja da izgradnja napreduje i da bi uskoro baza trebalo da bude otvorena.

Pobegao okoreli ubica! Policija traga za 44-godišnjakom, sledićete se zbog krvi kojom je uprljao ruke (FOTO)

AUTOR: Espreso/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 03.09.2019. 21:36 Pokrenuta i krivična istraga protiv čuvara Aleksandar Gros, Foto: Twitter Printscreen Policija traži 44-godišnjeg Aleksandra Grosa, koji je uspeo da pobegne od zatvorskih čuvara u regionu Rostov (Rusija). Gros je osuđen za ubistvo i namerno nanošenje teških telesnih povreda maloletniku.

Problem sa ovom tvrdnjom je, međutim, što se sirijske vlasti pripremaju za ponovno otvaranje prelaza sa iračkim kolegama. Na prelazu će verovatno biti iranskog, iračkog i sirijskog vojnog osoblja u tom području.

Pitanje je, međutim, da izgradnja ovog kompleksa ne znači nužno da će ga koristiti iranske oružane snage ili njihove savezničke paravojne jedinice. U oblasti je prisutan veliki broj graničara u blizini prelaza, tako da bi oni mogli da koriste bazu.

Grmi artiljerija, bombe padaju na sve strane! Sela i gradovi su u plamenu?! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 16:31 Nastao je haos! Izraelski komandant, Foto: Youtube/Printscreen * Izraelska vojska je raketirala južni Liban posle ispaljenog baraža protivtenkovskih granata Hezbolaha * Hezbolah je prethodno uništio jedno izraelsko vojno vozilo * Libanske vlasti i zvaničnici Hezbolaha optužuju Izrael da gađa civile na jugu Libana Izraelske odbrambene snage potvrdile su u nedelju da su pucale na ciljeve unutar južnog Libana nakon što je baraž protivtenkovskih granata pogodio izraelsku vojnu bazu i vozila u blizini graničnog područja.

Prema izveštaju "Fox News-a", baza je nazvana imenom voljenog lika kod svih muslimana šiita "Imam Ali"; ovo ime je dobilo po Ali Ibn Ebi Talibu, cenjenom bliskom rođaku i zetu proroka Muhameda. Sirijska vojska još nije komentarisala poslednje navode.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista