Jakov Licman
EPA
Jakov Licman

EPA

Jakov Licman, Foto: EPA

"Božja kazna" 

Izraelski ministar zdravlja Jakov Licman, koji je pre nekoliko nedelja korona virus nazvao "božanskom kaznom protiv homoseksualizma" pozitivan je na KOVID-19. Korona virus dobila je i njegova supruga i njih dvoje se sada nalaze u karantinu.

Licman je prošlog meseca, tokom diskusije o korona virusu, rekao da je on "kazna za homoseksualizam".

Izraelski mediji prenose da je ministar ignorisao upozorenja o socijalnom distanciranju koje je izdavalo njegovo ministarstvo i da je time ugrozio druge čelnike države. On je navodno pristvovao grupnim molitvama nekoliko dana pre nego što je testiran pozitivno na korona virus.

Jakov Licman

EPA

Jakov Licman, Foto: EPA

Prima terapiju

U saopštenju Ministarstva se navodi da će svakome ko je bio u kontaktu sa njim u prethodne dve nedelje biti naložena izolacija, a među njima su i šef obaveštajne agencije Mosad i nacionalnog saveta bezbednosti. Premijer Netanjahu sam je otišao u izolaciju nakon što je i njegov savetnik oboleo.

Brojni medicinski radnici zatražili su od Netanjahua da Licmana zameni nekim "pravim zdravstvenim profesionalcem".

Izrael

EPA

Izrael, Foto: EPA

"U ovo vreme bitno je da profesionalac bude na čelu Ministarstva zdravlja - doktor sa bogatim iskustvom i znanjem o izraelskom zdravstvu. Zdravlje ide pre svega drugog i definitivno ispred politike", apelovali su mnogi, prenose izraleski mediji.

Do sada je u Izraelu obolelo 6.000 osoba, dok je preminulo 26.