Žena tužna plač suze histerija drama
Shutterstock
Evri, novac

Profimedia.rs

Evri, novac, Foto: Profimedia.rs

Britanski par letovao je u Grčkoj i plemenitim činom stekao herojski status. Slučajno su pronašli vreću sa 7000 evra, prijavili su policiji i upoznali 60-godišnju vlasnicu

Mladi britanski par Edvard Gibson (24) i Džesika Frank (22) pronašli su vreću sa iznosom od 7000 evra tokom šetnje ulicama grčkog grada Agios Nikolaos na Kritu.

- Spotaknula sam se o nešto dok smo šetali pored prodavnice. Uočila sam hrpu papira i tek smo kasnije shvatili da se radi o novcu. Ni u jednom trenu nisam pomislila kako bi trebalo da ga zadržimo - ispričala je Džesika za britanski "The Sun".

Pročitajte još:

 

Vreću sa iznosom od 7000 evra prijavili su policiji kojoj je trebalo 20 minuta da izbroji tačnu količinu novca koja se nalazila u njoj. Ubrzo su otkrili i vlasnika, odnosno vlasnicu - 60-godišnju vlasnicu prodavnice kojoj je novac bio dnevni pazar.

Policija je Britance upoznala sa vlasnicom koja ih je dočekala u suzama, zahvalna na njihovom plemenitom činu.

Pretpostavlja se da je gospođa vreću izgubila na putu do banke, a mladi par poručuje kako ih raduje činjenica da su učinili nešto tako veliko za nekoga. Iznos od 7.000 evra je prosečna godišnja zarada stanovnika Grčke.