Hongkong
Tanjug/AP
Hongkong

Tanjug/AP

Hongkong, Foto: Tanjug/AP

Antivladini demonstranti danas su prvi put napali hongkonšku kancelariju kineske zvanične novinske agencije Sinhua nakon što je u centru grada izbio haos, a policija u upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki prethodno gađali policajce molotovljevim koktelima.

Na meti demonstranata prvi put tokom višemesečnih protesta našla se zgrada redakcije kineske agencije Sinhua u Hongkongu, gde su demonstranti razbili vrata i prozore, prenosi AP.

Pročitajte još:

Lokalni mediji objavili su snimke na kojima se vidi vatra u holu redakcije Sinhua u Hongkongu, grafiti na zidovima i razbijeni prozori. Nije poznato da li je u zgradi bilo ljudi.

Igor je uspeo da razbije mrežu "oružja za masovno uništenje", što je drugo ime za drogu koja je usmrtila pevača Prinsa!

AUTOR: Alo.rs/ Blic/ M. G. DATUM I VREME: 02.11.2019. 19:44 Policajac srpskog porekla detektiv Igor Rusmir dobitnik je prestižne nagrade "Mik Miler", koja se tradicionalno dodeljuje najboljem policajcu u australijskoj državi Viktoriji, objavio je list "Ejdž" iz Melburna. Policija, Foto: AP/Stefan Rousseau Rusmir je dobio nagradu jer je zahvaljujuci njemu otkrivena i razbijena organizovana međunarodna mreža dilovanja droge fentanil.

Na meti demonstranata našle su se i kineske banke i poslovni objekti.

Sukoba demonstranata i policije bilo je na više lokacija u Hongkongu, a ovonedeljni 22. protest prerastao je u nasilje pošto su demonstranti palili barikade na ulicama, metro stanice, prodavnice.

Bonus video - Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu