Vladimir Putin
Tanjug/Pavel Golovkin
Putin i Šojgu

printskrin

Putin i Šojgu, Foto: printskrin

"Tražim od vas da odletite za Severomorsk kako bi lično saslušali izveštaje i usmerili komisiju da otkrije prave uzroke tragedije. Tražim od vas da mi lično podnesete izveštaj po povratku", rekao je Putin Sojguu, a prenosi TAS S. 

Ruski predsednik primetio je da je do tragedije došlo na "neobičnom istraživačkom plovilu".

Vladimir Putin

AP

 

"Posadu su činili vrhunski profesionalci. Prema preliminarnim izveštajima, sedam od 14 žrtava su bili kapetani prvog ranga, dvojica su bili heroji Rusije. Ovo je veliki gubitak za flotu, za vojsku uopšte", rekao je Putin.

On je uputio saučešće porodicama mornara, koji su stradali u požaru u naučno-istraživačkoj podmornici.

"Sve što je moguće mora da bude urađeno kako bi im se pomoglo i kako bi im se pružila podrška", naveo je on tokom sastanka sa Šojguom. Portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko ranije danas rekla je za TAS S da je počela vojna istraga o požaru na ruskoj vojnoj podmornici.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila juče, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama.

Ministarstvo je dodalo da je vatra ugašena i da se podmornica trenutno nalazi u arktičkoj luci Severomorsk, glavnoj bazi ruske Severne flote.

PROČITAJTE JOŠ: