albanska mafija, Velika Britanija
Alo
albanska mafija, Velika Britanija

Alo

albanska mafija, Velika Britanija, Foto: Alo

 

Na hiljade Albanca pristiglo je nakon 1999. na Ostrvo, preuzevši u kratkom periodu najveći deo trgovine ljudima i narkoticima, usput se surovo razračunavši s lokalnim gangsterima.

Kako navodi engleski „San“ , kokain i ostali narkotici nikada nisu bili jeftiniji, a najzaslužnije za to su albanske bande koje su preuzele najveći deo kolača „industrije teške pet milijardi funti na godišnjem nivou“.

Kako se navodi dalje u članku, veoma brzo, početkom dve hiljaditih, nekadašnji pripadnici terorističke OVK preuzeli su prostituciju u Londonu, a kako su navodili policajci u svojim izveštajima, to su uspeli „zahvaljujući nezabeleženoj brutalnosti, pogotovo prema ženama koje su bile žrtve trgovine ljudima“.

Engleska britanska policija London

Tanjug/AP

Engleska britanska policija London, Foto: Tanjug/AP

 

Pol Holms, nekadašnji inspektor Skotland jarda, naveo je da su u njegovom timu svi bili šokirani koliko su Albanci bili brutalni.

- Imali smo ispovesti žena koje su bile povređene na najbrutalnije moguće načine. Kao da im je to ko će biti nasilniji bio simbol moći. Nismo se dotad susreli ni sa čim sličnim - naveo je Holms.

 

Kako navodi Toni Smit, nekadašnji direktor britanske pogranične službe, 1999. je 91.200 osoba aplicirala za azil s područja Kosova, Srbije i Crne Gore, a godinu dana kasnije - 98.900.

- Najveći deo njih tvrdio je da su s Kosova, a tada nismo bili dovoljno tehnološki potkovani da bismo ispitali njihovo poreklo.

Britanska policija vrši racije zbog napada u Mančesteru

Profimedia

Britanska policija vrši racije zbog napada u Mančesteru, Foto: Profimedia

 

Nakon preuzimanje organizovane prostitucije, nekadašnji teroristi preuzeli su i trgovinu ljudima, kao i oružje i narkotike. U tom trenutku Albancima su najveći rivali bile organizovane bande s Jamajke i iz Kine, ali su s njima uspešno izašli na kraj.

Na desetine velikih albanskih dilera završile su iza rešetaka u Britaniji tokom prethodnih godina, i trenutno su, prema podacima, po broju zatvorenika druga najbrojnija strana nacija, odmah iza Poljaka.

Dr Jana Arsovka iz Njujorka, stručnjak za albanske bande, navodi da veze albanskih i italijanskih kriminalaca potiču odavno.

- Pogotovo kada se uzme u obzir da je Albanija u nekom trenutku bila pod kontrolom Italije. Oni su u prošlosti za italijansku mafiju odrađivali male poslove, a onda su ušli u posao u vezo s narkoticima i dogovorili se s Turcima oko slanju heroina iz Avganistana kroz Albaniju. U poslednjih pet-šest godina primetne su velike količine kokaina koji se iz Latinske Amerike prebacuje u Evropu.

 

 OVAJ SNIMAK DOKAZUJE DA JE PREMIJERKA U PRAVU! Kada budete videli odakle izlaze Šiptari, sve će vam biti jasno!

KRUPNE RIBE NA UDARU! Posle samita u Parizu kreću saslušanja čelnika OVK, vlasti u Prištini PANIČE!