Migranti
Shutterstock
Migranti

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Član regionalne vlade regije Lombardija Silvija Piani objavila je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu tekst o migrantima koji je izazvao buru negodovanja i kritika, ne samo na društvenim mrežama, već i među kolegama političarima.

Sivlija Piani, koja je član desničarske stranke "Liga", napisala je da migrant koji dođe u Italiju ne mora da se brine da će platiti kaznu od hiljadu evra ako ne nosi zaštitnu masku i da može biti miran jer će mu biti obezbedzen dzeparac, smeštaj i napunjen mobilni telefon.

Njen kolega, član Pokreta pet zvezdica Ðorđo Mami, ocenio je ovu tvrdnju kao sramnu.

"Silvija Piani nije bilo koja većnica, već je savetnica za politiku porodice, roditeljstva i jednakih mogućosti, a njen post na institucionalnom profilu je vulgarna propaganda", napisao je Mami.

"Sramno je da u ovom trenutku kada se porodice moraju suočiti s vrlo određenim i teškim situacijama između karantina, tampona, radnih dozvola, izolacije i sličnih ekonomskih poteškoća, jedina poruka koju naša većnica smatra važnom je negacionistička tvrdnja koja smrdi na najsramotniji rasizam", tvrdi Mami.

Desničarske stranke u Italiji koriste vrlo cešto ilegalnu migraciju kao povod i osnovu za napad na vladu premijera Dzuzepe Kontea.

Vladine i nevladine organizacije koje se bave, na razne načine, ilegalnom migracijom, statističkim podacima dokazuju da migranti ne ugrožavaju opstanak Italijana, da je stranaca u Italiji višestruko manje od alarmantnih, a netačnih podataka koje u javnosti iznose pojedini političari i da je, za sada, broj migranata zaraženih covidom-19, gotovo neznatan, te da oni, migranti nisu ti koji donose niti šire zarazu.

Komentari (1)

Cacanin

16.10.2020 08:20

Naravno da je pravu, politicka korektnost ubija Evropu a ova nova levicarska demokratija je njen dzelat. Pojesce je varvari kao sto su pregazili Rimsko carstvo koje je takodje bilo svetionik civilizacije u to vreme...