Prostitucija prostitutka
Alo!/Masanori Jošida
Prostitutka

Alo!/ Masanori Jošida

Prostitutka, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Potencijalni klijent ušetao je u slabo osvetljenu prostoriju u podrumu u centru Atine. Dvadesetdvogodišnja Elena je skinula haljinu i ustala. Evagelija, njena 59-godišnja madam, odmah je počela da je hvali.

- Moja cura je bez mane! Od srca je preporučujem - rekla je na grčkom i počela da recituje meni uz opasku da "njena devojka radi sve u krevetu".

Pročitajte još:

Sredovečni, dežmekasti klijent pogledao je Elenu, rusko-poljsku prostitutku, kako zabacuje kosu i okreće se na vrtoglavo visokim, crnim potpeticama.

- Okej. Cena? - upitao je i dobio odgovor da je cena dvadeset evra.

Atinska ulica Filis u Grčkoj postala je carstvo bordela i dom mnogim ženama koje su se okrenula prostituciji.

- Osamnaest godina sam držala cvećaru. Sada sam ovde jer moram, a ne zato što uživam u tome. Nekada su me zvali gospođom, a sada sam postala kurva - rekla je sredovečna madam iz ulice Filis.

Preporučujemo još:

U Grčkoj je prostitucija legalna u registrovanim bordelima iako je većina njih u Atini neregistrovana. Ulična prostitucija je nelegalna, ali ipak žene redovno prodaju svoje telo po uličnim ćoškovima.

Anastasija radi kao prostitutka od svoje 14. godine. Sada ima 33 i kaže da je posla manje nego ikada jer "ljudi više nemaju para".

Ona kaže da joj obećavaju da će platiti kada dobiju platu ili se cenkaju. Muškarci često žele i nezaštićeni seks i mnoge prostitutke su narkomanke pa za manje od 10 evra pristaju i na takve klijente - rekla je ona.

Prostitutka i mušterija

Profimedia

Prostitutka, Foto: Profimedia

Monika, 30- godišnja albanska prostitutka koja je odrasla u Solunu, kaže da je u posao ušla pre 10 godina na Kritu. U Atinu se preselila pre pet godina u potrazi za novim životom i jedno vreme je radila u taverni. Završila je jednu godinu kuvarske škole i želela je da zaradi za drugu, ali joj šef nikada nije platio.

- Došla sam ovde u bordel, jer je to jedini posao za koji znate da će vas, kada ga završite, platiti - rekla je ona.

Danas je šest do osam sati pokušavala da privuče klijente, ali većinom bez uspeha.

- Nemaju novca. Nemaju novca već sedam godina - kaže ona i dodaje i da kada konačno upeca nekoga, naplaćuje 10 evra za 10 minuta i može da zadrži polovinu.

- Pre nekoliko godina su ostavljali napojnice. Dali bi 20, 50 ili 100 dolara ako bi im se dopalo. Sada više napojnica nema - rekla je Monika.